Business Internaţional

Probleme pentru miliardarul Warren Buffett: Fondul său a ajuns la 100 miliarde de dolari, dar a identificat puţine oportunităţi de investiţii

Probleme pentru miliardarul Warren Buffett: Fondul său a...

Autor: Anca Olteanu

07.08.2017, 17:08 500

Din cauza faptului că Berkshire nu plăteşte dividende şi cumpără rar propriul capital, Buffett trebuie să găsească metode pentru a investi banii, scrie Bloomberg.

„Ar fi minunat să facă banii aceia să circule, dar lista companiilor pe care doreşte să le deţină este foarte, foarte mică”, a spus Davis Rolfe, director de investiţii la Wedgewood Partners, manager care supervizează inclusiv capitalul Berkshire.

La întâlnirea anuală din mai, Berkshire a declarat că nu a mai achiziţionat nimic de foarte mult timp şi că nu ar trebui să păstreze atâţia bani pentru o perioadă lungă.

Buffett a investit în foarte puţine lucruri anul acesta. Berkshire Hathaway şi-a dublat investiţia în Apple, aceasta ajungând la 133 de milioane de acţiuni în primul trimestru din 2017, după ce a cumpărat milioane de acţiuni. Berkshire a realizat două fonduri mici de investiţii, unul în real estate şi unul într-o unitate de microfinanţare care acordă credite ipotecare.

Berkshire a finalizat o înţelegere, luna trecută, pentru a cumpăra cea mai mare uzină electrică din Texas, pentru 9 miliarde de dolari.

Berkshire a înregistrat venituri nete în valoare de 4,26 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO