Business Internaţional

Problemele economice de acasă îi forţează pe ruşi să se mute în Bulgaria

Problemele economice de acasă îi forţează pe ruşi...

Autor: Bogdan Cojocaru

23.12.2014, 00:00 1072

În ultimii doi ani cetăţenii ruşi au fost printre cei mai activi în achiziţii de active imobiliare în zonele de la periferia capitalei bulgare Sofia, iar interesul lor a crescut după deprecierea rublei şi impunerea de sancţiuni internaţionale contra Moscovei. Una dintre zonele preferate o reprezintă poalele muntelui Vitoşa, scrie cotidianul bulgăresc Telegraf. Motivul acestor achiziţii este că ruşii văd în piaţa din Bulgaria un refugiu pentru protejarea averilor lor, pe care le pot învesti în active fizice.

Bulgaria este, de asemenea, percepută ca un mediu mai atractiv pentru dezvoltarea de afaceri, astfel că ruşii cumpără acolo proprietăţi pentru a se muta împreună cu familiile lor, potrivit Tatre.ru reported. În urmă cu câţiva ani, ruşii erau interesaţi în cea mai mare parte de terenurile şi locuinţele de pe litoralul bulgăresc. În staţiunea litorală Pomorie locuiesc în prezent permanent 4.000 de ruşi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO