Business Internaţional

Producătorii chinezi de haine vor să renunţe la etichetele ”Made in China” pentru a creşte vânzările în Japonia

Producătorii chinezi de haine vor să renunţe la...

Autor: Ştefan Stan

06.01.2015, 16:34 1443

Producătorii chinezi de haine au renunţat la etichetele ”Made în China” pentru hainele vândute în Japonia, în încercarea de a-şi creşte vânzările, scrie BBC.

Decizia vine în urma încercării companiilor chineze de a combate prejudecăţile vis-a-vis de calitatea hainelor produse. În loc de eticheta clasică ”Produs în China”, hainele vor fi etichetate ”Produs în PRC” (Republica Populară Chineză), pentru că mulţi japonezi nu ştiu de la ce vine acronimul.

Departamentul japonez care reglementează problemele consumatorilor susţine că, în afară de elementele care se pierd în traducere, nu este nimic care să împiedice companiile chinezeşti să îşi schimbe eticheta.

Totuşi, drept răspuns la mişcarea chinezilor, japonezii vor să adauge o nouă etichetă proprie, ”J Quality”, care va marca produsele companiilor nipone, în speranţa că va încuraja consumatorii să cumpere produse de calitate superioare, produse în ţară, în loc de haine ieftine de import.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO