Business Internaţional

Producătorul de chip-uri Qualcomm încearcă interzicerea importului de iPhone-uri în SUA printr-un nou proces împotriva Apple pentru încălcarea drepturilor de autor

Producătorul de chip-uri Qualcomm încearcă...

Autor: Alex Ciutacu

16.07.2017, 11:25 177

Qualcomm, cel mai mare producator de cip-uri pentru smartphone, dă în judecată compania Apple pentru utilizarea a şase brevete Qualcomm fără a plăti drepturile de autor. Compania cere autorităţilor să interzică importul de iPhone-uri, potrivit CNBC.

„Apple continuă să folosească tehnologia Qualcomm şi refuză să plătească pentru ea”, susţine Don Rosenberg, vice preşedinte executive şi consilier juridic al companiei Qualcomm.

Oficialii companiei au mai cerut autorităţilor să investigheze care dintre modelele Apple folosesc procesoare produse de concurenţa gigantului Qualcomm şi să oprească vânzările tuturor produselor care încalcă drepturi de autor.

Cei de la Qualcomm afirmă că au înaintat plângeri la Tribunalul Statelor Unite din Districtul de Sud al Californiei şi la Comisia Internaţională de Comerţ a Statelor Unite.

„Noi susţinem valoarea proprietăţii intelectuale dar nu ar trebui să plătim pentru descoperiri din tehnologie cu care ei nu au nicio legătură. Am fost dintotdeauna dispuşi să plătim un preţ correct pentru tehnologia folosită în produsele noastre, dar din moment ce au refuzat să negocieze în termeni rezonabili, vom apela la tribunal pentru ajutor”, au afirmat surse din compania Apple pentru CNBC.

Procesul este doar ultima bătălie dintr-un război lung, în desfăşurare, între cele două companii din California. Experţii spun că acest proces ar putea stabili modul în care tratează tribunalul domeniul inovaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO