Business Internaţional

Producătorul Nurofen a cumpărat prezervativele Durex

21.07.2010, 23:04 669

SSL International, producătorul prezervativelor Durex, urmează afi vândut către Reckitt Benckiser, compania care are în portofoliuprodusele de curăţare Cillit Bang şi pastilele Nurofen, scrieBloomberg.

Cele două companii au stabilit preţul de vânzare la 2,54miliarde de lire (3 mld. euro). Acordul cuprinde şi produsele deîngrijire a picioarelor Scholl. Reckitt Benckiser, care are înportofoliu branduri precum Nurofen şi Gaviscon, a anunţat căpreluarea ar conduce la "o schimbare radicală" a diviziei desănătate şi îngrijire a companiei. Oficialii grupului au adăugat căachiziţia ar ajuta afacerile din China şi Japonia. Reckitt a maianunţat că tranzacţia va reuşi să îi crească vânzările diviziei desănătate şi îngrijire cu circa 36%, până la 3,3 miliarde de euro.Cele două companii implicate în procesul de preluare au avertizatcă este foarte probabil să apară concedieri în rândul angajaţilorca urmare a deciziei de reducere a costurilor.

Cele două companii sunt prezente şi pe piaţa românească, iarprodusul fanion al Reckitt Benckiser, Nurofen, este de departe celmai bine vândut medicament care se poate elibera fără reţetă.Potrivit companiei Cegedim, în România s-au vândut 11.260.366 depastile de Nurofen în 2009, în creştere cu 1,7% faţă de anulprecedent. De mai mulţi ani, Nurofen a câştigat lupta cu brandurilocale mai vechi precum Algocalmin şi Antinevralgic, iar diferenţafaţă de următorul OTC clasat în top zece este considerabilă.

Pe plan local, firma de distribuţie din sectorul bunurilor delarg consum Elgeka-Ferfelis are în portofoliul său atât brandulDurex, cât şi Nurofen. În 2008, Elgeka a încheiat parteneriate cupatru companii de talie internaţională, printre care şi SSLInternational, producătorul Durex, parteneriate prin intermediulcărora estima că va reuşi să-şi crească afacerile din România cu 20mil. euro în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO