Business Internaţional

Profitul net trimestrial al Microsoft a crescut cu 51%, la 5,41 miliarde dolari

Profitul net trimestrial al Microsoft a crescut cu 51%, la 5,41 miliarde dolari
29.10.2010, 11:41 27

Profitul net al Microsoft a crescut cu 51% în trimestrulîncheiat în septembrie, la 5,41 miliarde de dolari, iar veniturileau urcat cu 25%, la nivelul record de 16,2 miliarde de dolari,datorită avansului vânzărilor pachetelor Office şi sistemelor deoperare Windows, informează Reuters citată de Mediafax.

Creşterea profitului din perioada iulie-septembrie, primultrimestru al anului financiar 2011, reflectă, printre altele,succesul jocului video Halo. Sistemul de operare Windows 7 a fostvândut în 240 de milioane de copii de la lansare, anul trecut.

Investitorii se tem că Microsoft nu se poate adapta pentru aface faţă unor rivali precum Google sau dezvoltării tehnologieicomputerelor personale, notează Reuters.
"Opiniile că Windows şi Office sunt pe cale să moară suntpremature. Compania este, încă, o maşină de făcut bani. Motoarelegemene ale Microsoft funcţioneză", a afirmat Colin Gillis, analistla BGC Financial.
Analiştii de pe Wall Street anticipează că vânzările produselorWindows şi Office vor urma evoluţiei cererii pentru computere, ceeace ar însemna o majorare de 7% în ultimele trei luni ale acestuian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO