Business Internaţional

Răniţii în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transportaţi în Capitală cu elicopterele

Răniţii în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia...

Autor: Departamentul Social

22.08.2016, 20:50 98

Două victime - un bărbat în vârstă de 35 de ani cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului, stabil, intubat precum şi un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, cu arsuri gradul II-III pe 25% din suprafaţa corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat - vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Pe de altă parte, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, având arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii precum şi un bărbat, în vârstă de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii vor fi transportaţi de asemenea în Bucureşti, dar la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii informează că Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine şi îşi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia ATI. Mai exact, Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătăţii a aprobat această reluare de activitate, iar în consecinţă, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Judeţului Ilfov pentru direcţionarea cazurilor care se înscriu în condiţiile menţionate.

Răniţii vor fi transportaţi cu un elicopter SMURD EC 135, care va decola de la Bucureşti către aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde va prelua un rănit cu arsuri. Ceilalţi trei răniţi vor fi aduşi în Capitală cu un elicopter MI-17, care va pleca din Bucureşti la puţin timp după ce decolează primul.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o a cincea victimă, fără legătură cu explozia de la Năvodari va fi transportată de la Braşov la spitalul Floreasca din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO