Business Internaţional

Rata dobanzii in Marea Britanie ar putea urca la 6% in august

23.07.2007, 18:06 19

Banca Angliei ar putea majora dobanda de referinta cu un sfert de punct procentual cel mai devreme in august, pentru a reduce inflatia si pentru a restrange cantitatea de bani din economie, potrivit companiei de audit Ernst &Young, scrie Bloomberg.
"Ratele dobanzii se vor ridica la 6% cel mai devreme in luna august a acestui an, potrivit estimarilor noastre", declara Peter Spencer, consultant in cadrul Ernst& Young Item Club.
Costurile imprumuturilor vor trebui sa creasca pentru a stabiliza preturile, dupa ce inflatia s-a mentinut deasupra nivelului dorit de banca pentru a 14 luna consecutiva in iunie, conform datelor de la Ernst&Young. Ratele mai ridicate sunt necesare pentru a incetinirea cresterii masei monetare din Marea Britanie, care a ajuns in septembrie la cel mai mare ritm din ultimii 16 ani , conform raportului realizat de Ernst&Young.
Potrivit previziunilor facute de compania de audit, cresterea economica in Marea Britanie anul acesta se va situa la nivelul de 2,9%, cea mai ridicata valoare din 2004.
Economia Marii Britanii a crescut cu 0,8% in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor. Expansiunea a fost sustinuta de cresterea din domeniul constructiilor si al serviciilor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO