Business Internaţional

Război în Orientul Mijlociu. Liderul Hamas spune că un acord privind încheierea unui armistiţiu cu Israel este „aproape” gata

Război în Orientul Mijlociu. Liderul Hamas spune că un...

Autor: Mediafax

21.11.2023, 09:59 161

Şeful Hamas a spus că un acord privind încheierea unui armistiţiu cu Israelul este „aproape” gata. Înţelegerea va conţine detalii despre ajutorul umanitar şi despre eliberarea de ostatici, potrivit Sky News.

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat că negociatorii celor două părţi sunt „aproape de a ajunge la un acord” într-o declaraţie trimisă Reuters prin intermediul consilierului său.

Declaraţia nu a oferit alte detalii, dar un alt oficial al Hamas a spus la Al Jazeera că negocierile au fost centrate pe durata armistiţiului, pe aranjamentele privind livrarea de ajutor în Gaza şi pe schimbul de ostatici.

Acordul pentru ostatici va include femei şi copii, au anunţat reprezentanţii Hamas. Reprezentanţii grupării au mai solicitat că în acord să fie inclusă şi eliberarea unor palestinieni din închisorile israeliene.

Detalii armistiţiului vor fi anunţate de Qatar.

Hamas a luat aproximativ 240 de ostatici în timpul atacului său asupra Israelului din 7 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO