Business Internaţional

Războiul giganţilor continuă: Time Warner îşi schimbă statul ca să se protejeze de ofertele agresive ale lui Murdoch

Războiul giganţilor continuă: Time Warner îşi...

Autor: Luciana Georgescu

22.07.2014, 13:22 641

Time Warner, compania care a refuzat săptămâna trecută o ofertă de 73 de miliarde de dolari din partea 21st Century Fox, firmă deţinută de Rupert Murdoch, şi-a schimbat statutul intern, în încercarea de a bloca achiziţia firmei, scrie Financial Times.

Decizia de elimina regula care le permitea investitorilor să solicite întâlnirea acţionarilor va întări abilitatea companiei Time Warner de a rezista ofertei făcute de Murdoch, chiar dacă investitorii vor dori să ia în calcul o astfel de tranzacţie.

"Atacă, infiltrează, aşteaptă!". Murdoch foloseşte şi cu Time Warner strategia care l-a ajutat să preia Dow Jones

Conform statutul intern, boardul de conducere al grupului Time Warner, condus de Jeff Bewkes, poate fi chemat într-o şedinţă specială doar de către acţionarii care deţin 15% din companie. Amendamentul înlătură prerogativa acţionarilor de a-şi combina participaţiile astfel încât să ajungă la limita de 15%, care să le permită organizarea unei şedinţe speciale.

Schimbările vin la mai puţin de o săptămână după ce gigantul media a anunţat că se confruntă cu “un nivel semnificativ de risc şi nesiguranţă” în faţa propunerii venite din partea lui Murdoch. În plus, Time Warner contestă abilitatea competitorilor de la Fox de a conduce cele două companii.

Decizia defensivă a grupului Time Warner stabileşte perspectiva unei bătălii între două dintre cele mai mari nume din industria media din lume.

Time Warner a anunţat că noul amendament va expira în iunie 2015.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO