Business Internaţional

Războiul, paradisul speculatorilor: Ţara în care valoarea Bitcoin a ajuns la 13.500 de dolari

Războiul, paradisul speculatorilor: Ţara în care...

Autor: Alex Ciutacu

15.11.2017, 16:02 744

Valoarea Bitcoin a crescut cu aproape 10% în Zimbabwe după ce armata a intrat în forţă şi a preluat puterea în stat, anunţă platforma de schimb Golix, potrivit Bloomberg.

Preţul cryptomonedei în statul sud-african a ajuns la 13.500 de dolari, aproape dublu faţă de valoarea la care se tranzacţionează pe pieţele internaţionale.

Cererea pentru Bitcoin în Zimbabwe a crescut în urma unei crize de lichiditate. Platforma de schimb Golix a procesat mai mult de 1 milion de dolari în tranzacţii în ultimele 30 de zile, în comparaţie cu totalul de 100.000 de dolari al tranzacţiilor din 2016.

Zimbabwe nu are propria monedă după ce hyperinflaţia din 2009 a prăbuşit valoarea dolarului local. În acest stat se utilizează euro, dolar american, rand sud-african, lira sterlină, dolar australian, rupie indiană şi yuan renminbi.

 Golix, o platformă neregulată care tranzacţionează şi alte cryptomonede, operează pe piaţă din 2014. Preţul Bitcoin este setat în funcţie de cerere şi oferă, potrivit lui Taurai Chinyamakobvu, coproprietar al platformei.

Armata din Zimbabwe a ocupat capitala, Harare după o săptămână de confruntări cu guvernul  preşedintelui  Robert Mugabe şi oficialii au anunţat că era o mutare necesară pentru a potoli conflictul violent ce a dominat naţiunea sud-africană încă din 1980.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO