Business Internaţional

Războiul sancţiunilor împotriva Rusiei. Preşedintele Comisiei Europene: UE e gata să reacţioneze în câteva zile în privinţa noilor sancţiuni ale SUA împotriva Rusiei

Războiul sancţiunilor împotriva Rusiei. Preşedintele...

Autor: Andrei Ionascu

26.07.2017, 13:57 126

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat un nou proiect de lege ce prevede impunerea a noi sancţiuni împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord. Iniţiativa va trebui să treacă şi de Senat înainte să ajungă pe masa preşedintelui Donald Trump, care are dreptul de a o promulga sau de a-şi exercita dreptul de veto.

"Proiectul de lege al SUA ar putea avea efecte unilaterale neintenţionate care să aibă un impact negativ asupra intereselor UE privind securitatea energetică. Acesta este motivul pentru care Comisia a concluzionat astăzi că, dacă preocupările noastre nu sunt luate în considerare în mod suficient, suntem gata să acţionăm în mod corespunzător într-un interval de câteva zile. Programul <<America First>> nu înseamnă că interesele Europei vin pe ultimul loc", a declarat Juncker, după o întrevedere cu toţi comisarii europeni.

Germania a avertizat deja cu represalii dacă Statele Unite vor sancţiona companiile germane implicate în construcţia unei noi conducte pentru gaze ruseşti în zona Mării Baltice.

Diplomaţii Uniunii Europene sunt preocupaţi că un eventual conflict Germania-SUA ar putea complica eforturile depuse de Bruxelles pentru a crea un consens privind negocierile cu Rusia asupra proiectului Nord Stream 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO