Business Internaţional

Reţeaua teroristă Stat Islamic pregăteşte noi atacuri teroriste în ţări UE

Reţeaua teroristă Stat Islamic pregăteşte noi atacuri...

Autor: Mihai Draghici

02.12.2016, 11:39 106

România a decis să participe cu 50 de instructori militari la Coaliţia anti-Stat Islamic, a anunţat în iulie ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

"Grupul terorist Stat Islamic are intenţia şi capacităţile de a ataca obiective în Europa în viitorul apropiat", avertizează Europol.

"Există riscul unor atacuri comise de celule teroriste sau de simpatizanţi, la nivel individual. Estimările unor servicii de informaţii arată că zeci de persoane coordonate de Stat Islamic sunt prezente în Europa şi au capacitatea de a comite atacuri teroriste", precizează Europol.

"Statele membre UE care participă la coaliţia antiteroristă sunt considerate de organizaţia fundamentalistă Stat Islamic ţinte legitime", atrage atenţia Europol.

"Franţa este principala ţintă a teroriştilor în UE, dar şi Belgia, Germania, Olanda şi Marea Britanie", arată raportul Agenţiei europene a poliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO