Business Internaţional

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul de la Berlin

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul de...

Autor: Mihai Draghici

20.12.2016, 21:29 277

"Atacul de la Berlin a fost comis de un soldat al Califatului", a transmis reţeaua teroristă Stat Islamic într-un comunicat postat pe site-ul propriei agenţii de ştiri, Amaq.

"Este un act de răzbunare pentru atacurile din Siria", a transmis organizaţia teroristă sunnită, conform Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

"Chiar dacă atentatul a fost revendicat, acest lucru nu înseamnă că atacatorul a fost coordonat de organizaţia teroristă Stat Islamic", a explicat, prin Twitter, Rita Katz, directorul Institutului american SITE. Cel mai probabil, atacatorul este un simpatizant al reţelei Stat Islamic.

Este al treilea atac cu camion revendicat de organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic în ultimele luni. În noiembrie, un simpatizant al reţelei Stat Islamic a lovit cu o camionetă un grup de persoane, la Universitatea din Ohio (SUA). Atacul s-a soldat cu 11 răniţi. În iulie, un terorist a omorât 86 de persoane, cu un camion, în oraşul francez Nisa.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite în atacul cu camion comis luni seară într-un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

Reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului şi în nord-estul Siriei, unde a proclamat un califat. Filiale Stat Islamic există şi în nordul Egiptului, în sud-estul Afganistanului şi în nordul Libiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO