Business Internaţional

Richemont: luxul se vinde tot mai bine

10.06.2005, 18:34 28

Richemont, producatorul numarul doi de bunuri de lux din lume, a anuntat o crestere a profitului anual cu 33% datorita cererii pentru ceasuri si bijuterii din Statele Unite si Asia, anunta Bloomberg.

Profitul net a atins nivelul de 881 de milioane de euro in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie fata de 660 de milioane de euro anul trecut. Initial se previzionase ca Richemont, care produce ceasurile Piaget si Vacheron Constantin, va inregistra un profit de 865 de milioane de euro. VÃ¥nzarile din aprilie si mai au crescut cu 15 procente.

a??Rezultatele diviziilor de ceasuri si bijuterii au fost foarte bunea??, a declarat presedintele executiv Johann Rupert.

a??Situatia este buna pe ansamblu, dar nu as extrapola procentul de 15% pentru tot anula??, a continuat acesta.

Richemont se concentreaza asupra vånzarii de ceasuri si bijuterii pentru ca sunt mai profitabile decåt brandurile de haine sau produsele din piele.

Compania, care detine si casa de moda Chloe, a hotaråt sa vånda retailerul de produse pentru barbati Hackett si sa diminueze costurile la unitatea de accesorii Dunhill pentru a potenta cåstigurile si pentru a se putea concentra asupra marcilor precum Piaget sau Vacheron Con-stantin. Pretul ceasului pentru femei Piaget Dancer este de 19.000 de dolari (15.400 de euro).

Vånzarile au cåstigat 10 procente, atingånd valoarea de 3,72 miliarde de euro in anul fiscal 2005. Cifra de afaceri obtinuta din regiunea Asia-Pacific s-a majorat cu 20%.

Profitul operational al diviziei de bijuterii a crescut cu 25% anul trecut la 460 de milioane de euro, iar cea de ceasuri s-a majorat cu 56% la 148 de milioane de euro.

Diviziile de accesorii si de marochinarie, care au in portofoliu marci precum Dunhill si Lancel, au inregistrat o pierdere anuala de 40 de milioane de euro, fiind singura divizie din grup care nu a fost profitabila.

Presedintele Dunhill, Simon Critchell, a demisionat si va fi inlocuit cu Christopher Colfer.

Compania va creste dividentele actionarilor cu 25% la 50 de centi per actiune si va plati un divident special de 50 de centi. cristina.marina@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO