Business Internaţional

Rusia avertizează NATO că îşi va proteja interesele în zona Mării Negre

Rusia avertizează NATO că îşi va proteja interesele...

Autor: Mihai Draghici

17.02.2017, 19:48 853

"Rusia analizează cu atenţie toate deciziile NATO. Fără îndoială, vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja interesele naţionale ruse în regiune", a avertizat, potrivit Russia Today, Aleksandr Gruşko, ambasadorul Rusiei la NATO, după ce Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat joi suplimentarea prezenţei militare în zona Mării Negre.

"Procesul de reechipare a contingentului rus din Crimeea este în curs", a subliniat Aleksandr Gruşko.

Emisarul rus a atras atenţia şi asupra planului NATO de suplimentare a cheltuielilor militare: "Există riscul intrării într-un cerc vicios din care va fi foarte dificil să se iasă".

La rândul său, Ruslan Balbek, un membru al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus -n.red.) reprezentând circumscripţia Crimeea, a avertizat Alianţa Nord-Atlantică să înceteze "actele de intimidare" în Marea Neagră.

"Eu sunt convins că ameninţările secretarului general NATO Jens Stoltenberg vor fi puse în aplicare în mod deplin: vor trimite un grup naval să navigheze în apropierea Rusiei şi vor da socoteală Washingtonului că misiunile au fost îndeplinite, că ruşii au fost intimidaţi; Jens Stoltenberg ar trebui să înceteze să pretindă că este Chuck Norris" şi ar trebui să iniţieze un dialog constructiv cu Rusia, a subliniat Ruslan Balbek, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

"Stoltenberg ştie perfect că este inutil să intimidezi Rusia în Marea Neagră; a provoca a doua putere militară a lumii pentru a o atrage într-un confliuct armat nu este cea mai bună idee. (...) Chiar dacă apele Mării Negre sunt internaţionale, cred că ar fi bine să nu fie agitate...", a atras atenţia deputatul rus.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică va suplimenta prezenţa militară în regiunea Mării Negre, explicând că scopul măsurilor din Europa de Est este pur defensiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO