Business Internaţional

Rusia încă are bani: Ministerul rus de finanţe o să înceapă să cumpere yuani pentru refacerea rezervelor valutare. „Va fi important pentru piaţă ca statul să înceapă să acumuleze din nou rezerve în loc să le cheltuiască”

Rusia încă are bani: Ministerul rus de finanţe o să...

Autor: Valeriu Dănilă

02.05.2023, 17:23 947

Este posibil ca Rusia să reia achiziţia de valută străină pentru rezervele sale începând de luna aceasta, pe măsură ce veniturile din exportul de petrol stabilizează finanţele publice, în ciuda eforturilor americane şi europene de a reduce veniturile Kremlinului, titrează Bloomberg.

Cu veniturile din energie crescute achiziţiile sunt posibile deja în mai, potrivit Bloomberg Economics, care estimează că volumele iniţiale ar putea ajunge la echivalentul a aproximativ 200 de milioane de dolari în yuani pe lună. Moneda chineză este principalul activ pe care Rusia îl poate folosi în continuare pentru a efectua tranzacţii din cauza sancţiunilor impuse.

Un anunţ din partea Ministerului de Finanţe urmează săptămâna aceasta. Rusia a început deja să reducă vânzările de yuani, utilizate pentru acoperirea deficitului bugetar, în ultimele două luni şi a redus totalul din aprilie la aproape jumătate faţă de luna februarie.

„Va fi important pentru piaţă ca statul să înceapă să acumuleze din nou rezerve în loc să le cheltuiască”, a spus Natalia Milchakova, analist la Freedom Holding Corp. „Acest lucru poate afecta pozitiv rubla”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO