Business Internaţional

Rusia vrea sa puna mana pe cel mai de pret activ al Ucrainei

10.05.2010, 23:12 16

Rusia vrea sa devina operatorul sistemului de transport algazelor din Ucraina si sa achizitioneze active din domeniulenergiei si transportului din republicile baltice, scrieBloomberg.
Un document obtinut de revista Newsweek, pregatit de ministerul rusde externe, prezinta agenda ministerului privitoare la relatiile cu61 de tari. Presedintele rus Dmitri Medvedev a aprobatdocumentul.
Operarea sistemului ucrainean de transport al gazelor si creareaunui consortiu international in domeniul gazelor reprezinta omisiune strategica pentru Rusia, scrie revista. Kremlinul incearca,de asemenea, sa incheie contracte pe termen lung pentru livrarea decombustibil nuclear catre centralele Ucrainei. Membrele UE isipierd interesul legat de investitii in tarile baltice, iarpreturile activelor sunt in scadere, astfel incat Rusia ar trebuisa ia in considerare achizitia de companii in regiune, se mai aratain document.
Rusia doreste sa incheie proiecte in crestere in domeniul energiei,transportului si tehnologiei cu Germania, Franta si Italia. Rusiaar vrea, de asemenea, sa aiba acces la tehnologiile nucleareamericane, sa atraga investitii si sa convinga SUA sa ridicesanctiunile impuse companiilor ruse pentru cooperarea cu Iranul siSiria.
Agenda privitoare la intarirea relatiilor cu Vestul este rezultatal crizei de mijloace financiare pentru mondernizarea economieiruse, se arata in documentul citat de Newsweek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO