Business Internaţional

Scutul antirachetă de la Deveselu, funcţional. Comănescu:Un moment important pentru România, SUA, NATO

Scutul antirachetă de la Deveselu, funcţional....

Autor: Departamentul Politic

18.12.2015, 11:35 851

Lazăr Comănescu a declarat, în cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnică a facilităţii antirachetă de la baza Deveselu, că finalizarea scutului a presupus un efort instituţional complex.

Din perspectiva României, participarea la sistemul antirachetă reprezintă un angajament strategic, susţinut de întreaga clasă politică şi de opinia publică, a spus Comănescu, subliniind că este un moment de maximă importanţă pentru România, SUA şi NATO.

Ministrul Afacerilor Externe a adăugat că scutul de la Deveselul este o dovadă de consolidare a parteneriatului strategic România-SUA, "parteneriat pe care îl vrem extins şi în alte domenii, mai ales cel economic".

Comănescu a reafirmat "caracterul exclusiv defensiv al scutului antirachetă", precizând că acesta nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse şi va fi utilizat doar în scopuri defensive, în faţa ameninţărilor din afara continentului.

Mnistrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, găzduieşte vineri, la sediul MAE, ceremonia de declarare a capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă Aegis Ashore din cadrul Bazei militare de la Deveselu. La eveniment participă ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm; directorul Agenţiei, pentru Apărarea Antirachetă a SUA, viceamiralul James D. Syring; asistentul Secretarului General al NATO, Patrick Auroy.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO