Business Internaţional

Şefa FMI, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro

Şefa FMI, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de...

Autor: Mihai Draghici

18.12.2015, 10:00 2655

Cazul, datând de acum aproape 20 de ani, când Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administraţia preşedintelui Nicolas Sarkozy, va fi judecat de Curtea de Justiţie a Republicii Franţa, a transmis Procurorul general francez.

"Doamna Lagarde va reitera că a acţionat în interesul statului francez, prin respectarea în totalitate a legii", a transmis biroul directorului Fondului Monetar Internaţional.

Decizia de joi este surprinzătoare, dat fiind că procurorii recomandaseră în septembrie încetarea anchetei care o viza pe Christine Lagarde.

Fostul ministru al Economiei este cercetată pentru neglijenţă în serviciu, reproşându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj şi nu a formulat recurs contra sentinţei din iulie 2008 care îl favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO