Business Internaţional

Şeful Trezoreriei SUA se întâlneşte săptămâna viitoare cu liderii europeni, înaintea celui mai importat summit din istoria UE

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

02.12.2011, 20:55 908

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, va efectua începând de marţi o vizită în Europa pentru a discuta cu oficiali ai ţărilor din zona euro despre măsurile de întărire a instituţiilor din regiune, înaintea summit-ului crucial al UE referitor la soluţiile anti-criză, transmite AFP.

Geithner se va întâlni în perioada 6-8 decembrie cu ministrul german de Finanţe Wolfgang Schauble, cu noul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi, cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, precum şi cu Mariano Rajoy şi Mario Monti, noii premieri ai Spaniei şi Italiei.

Liderii UE se vor reuni la finele săptămânii viitoare la Bruxelles, summit-ul fiind considerat unul de importanţă crucială pentru viitorul zonei euro.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy vor consolidarea prerogativelor instituţiilor europene în privinţa controlului bugetelor naţionale, prin modificarea tratatelor UE.

Merkel va merge luni la Paris pentru a prezenta, împreună cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, propunerile franco-germane de modificare a tratatelor UE.

Preşedintele BCE Mario Draghi a transmis joi un mesaj important pieţelor, indicând că instituţia este pregătită să intervină mai agresiv pentru rezolvarea crizei, dacă guvernele zonei euro vor subscrie propunerilor de integrare fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO