Business Internaţional

Şeful Volkswagen promite că va păstra toate cele 12 mărci ale grupului

Şeful Volkswagen promite că va păstra toate cele 12...
11.12.2015, 00:00 909

Directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, a declarat că este hotărât să păstreze toate cele 12 mărci ale grupului, sugerând că producătorul auto german are mijloacele financiare să iasă din criza manipulării emisiilor, declanşată în septembrie, fără vânzări de active.

Mueller a spus, în primul său interviu televizat de la izbucnirea scandalului, că informaţiile obţinute din partea a 100 de informatori din cadrul companiei nu au dus la deschiderea unor noi canale de investigaţii, relatează Bloomberg. El a arătat că speră să ajungă la un acord cu Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA în următoarele câteva săptămâni şi că va face prima sa vizită oficială în Statele Unite, unde a fost descoperită înşelăciunea, în ianuarie.

„Nu este niciun motiv să renunţăm la active. Privim la viitorul VW. Dorim să facem compania mai modernă şi mai deschisă“, a spus Mueller. Comentariile sale arată că încearcă să treacă la următoarea etapă  de rezolvare a crizei, care a început odată cu recunoaşterea de către companie a faptului că a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel, prin intermediul unui soft ilegal. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO