Business Internaţional

Serghei Riabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusie: Moscova exclude posibilitatea unei revizuiri în acest moment a acordului nuclear cu Iranul

Serghei Riabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusie:...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

05.02.2018, 14:52 69

"Nu există nici o modalitate de a revizui, îmbunătăţi, actualiza ori rectifica JCPOA în climatul actual", a declarat oficialul rus în legătură cu Plan Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA), numele sub care este cunoscut acordul semnat în 2015 de Iran şi marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

"Prea multe evenimente care s-au desfăşurat recent au adâncit neîncrederea dintre Washington şi Teheran (...) În astfel de condiţii, personal, nu îmi pot imagina nici o resetare a negocierilor [privind această chestiune]", a adăugat Riabkov, într-un interviu pentru publicaţia Izvestia.

Oficialul rus a descris ultimatumurile Washingtonului, în care solicită concesii adiţionale din partea Iranului, ca fiind o "metodă inacceptabilă" care nu va aduce rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO