Business Internaţional

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele...

Autor: Mediafax

27.10.2016, 13:18 234

Partida din Grupa Roşie a durat o oră şi 49 de minute. Simona s-a confruntat cu probleme la genunchiul stâng şi a purtat un bandaj în acea zonă. În primul set, Halep a avut un singur moment de slăbiciune, în primul ei game de serviciu, pe care l-a cedat la zero. Până la finalul setului, ambele jucătoare au servit bine şi nu s-a înregistrat niciun break. În actul secund, Cibulkova a început cu break, dar Halep a făcut re-break imediat. Tot jucătoarea slovacă a avut iniţiativa, cu break-uri la 3-2 şi 4-3. Românca a reuşit să ducă setul în tiebreak, unde Cibulkova s-a dovedit încă o dată mai rapidă şi mai concentrată.

Cibulkova a fost mai agresivă şi a înregistrat 32 de puncte direct câştigătoare, faţă de 10 Halep, care a ales să joace mingi mai liftate şi să cedeze iniţiativa. Deşi a fost accidentată, Simona a greşit mai puţin (13 erori neforţate, faţă de cele 27 ale Dominikăi).

Din punctul de vedere al serviciului, diferenţa s-a făcut în privinţa primei mingi: Cibulkova a câştigat 78% dintre aceste puncte, iar Halep doar 59%. Slovaca a reuşit patru break-uri, iar romanca doar trei. Raportul punctelor câştigate este 82-66 în favoarea câştigătoarei.

Jucătoarea din România nu a reuşit să depăşească faza grupelor nici în 2015. Pentru singura victorie de la Singapore (cu Madison Keys), Simona Halep va primi un cec în valoare de 153.000 de dolari şi 300 de puncte în clasamentul mondial, la care se adaugă cei 151.000 de dolari pentru participare.

Simona Halep nu va urca în clasamentul mondial şi îşi poate pierde locul patru doar dacă sportiva cehă Karolina Pliskova va câştiga Turneul Campioanelor.

Dominika Cibulkova se află deocamdată pe locul trei în clasamentul grupei şi se poate califica doar dacă americanca Madison Keys (locul 7 WTA) pierde în două seturi cu germanca Angelique Kerber (1 WTA), meci care va începe la 14.30, ora României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO