Business Internaţional

SocGen îşi recunoaşte vinovăţia într-un caz de fraudă în SUA

SocGen îşi recunoaşte vinovăţia într-un caz de...

Autor: Catalina Apostoiu

24.01.2017, 00:00 391
Grupul bancar francez SocGen va plăti o amendă civilă de 50 milioane de dolari pentru a scăpa de acuzaţii formulate de autorităţile americane potrivit cărora banca a ascuns investitorilor calitatea precară a titlurilor bazate pe credite ipotecare pe care le-a comercializat, scrie Reuters. În cadrul unei declaraţii, Departamentul de Justiţie american arată că banca franceză a ascuns problemele legate de o emisiune de titluri de datorie de 780 milioane de dolari pe care aceasta a intermediat-o în anul 2006 şi care a generat pierderi semnificative de atunci investitorilor, pierderi care s-ar putea adânci în continuare. 

Emisiunea, SG Mortgage Securities Trust 20006-OPT2, s-a bazat pe credite subprime emise de Option One Mortgage Corp, pe atunci o divizie a H&R Block. Documentele prezentate în cadrul cazului citează un bancher SocGen care a caracterizat practicile de creditare subprime de la acea vreme, declarând că „întregul proces este o glumă“. Autorităţile americane nu s-au simţit însă amuzate. „Nu a fost o <<glumă>>“, a declarat Robert Capers, avocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO