Business Internaţional

Solyndra-Gate: Administraţia Obama se află în centrul unui scandal cu bani publici

Solyndra-Gate: Administraţia Obama în centrul unui scandal cu bani publici

Foto: Reuters

Autor: Adrian Voicu

08.10.2011, 12:52 426

Administraţia Obama este în centrul unui scandal uriaş în care este implicată o companie din sectorul energetic.

Un reprezentant al Casei Albe ar fi făcut presiuni Departamentului Energiei pentru a obţine un împrumut de 535 de milioane de dolari pentru compania Solyndra, deşi soţia acestuia lucra pentru producătorul de panouri solare, conform unor emailuri făcute public vineri şi citate de Reuters.

Documentele se adaugă unei anchete desfăşurate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) privind intrarea în faliment a Solyndra.

Emailurile arată o "relaţie neliniştitor de apropiată" între Casa Albă, donatori şi investitori bogaţi în conexiune cu Solyndra, este de părere un congresman republican.

Steven Spinner, consilier la Departamentul Energiei, a trimis mai multe emailuri prin care reuşit să obţină fonduri pentru compania energetică. Aceste acţiuni au avut loc într-o perioadă în care soţia acestuia, Allison Spinner era partener la firma de avocatură Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, care reprezenta compania Solyndra.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Energiei Damien LaVera a declarat vineri că Spinner ar fi trebuie "să supravegheze şi să monitorizeze cererile de fonduri făcute de către companii", nepermiţându-i-se însă să ia decizii cu privire la împrumuturi şi condiţiile acordării acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO