Business Internaţional

Şomajul din SUA aduce pesimism pe bursele europene

Şomajul din SUA aduce pesimism pe bursele europene

Autor: Vlad Popescu

04.01.2013, 10:39 879

Bursele europene au deschis vineri în scădere, în aşteptarea datelor privind şomajul din Statele Unite, după semnale din partea Rezervei Federale că programul de lichiditate ar putea fi închis în acest an, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a pierdut 0,2% în debutul şedinţei de tranzacţionare, în timp ce pieţele asiatice s-au retras cu 0,5%.

Minuta ultimei şedinţe din 2012 a consiliului de politică moentară al Rezervei Federale, publicată joi la Washington, arată că o parte dintre şefii băncii centrale americane consideră că programul "QE3" de relaxare cantitativă, menit să stimuleze economia prin achiziţii de obligaţiuni în valoare de până la 85 miliarde de dolari pe lună, poate fi închis în acest an.

Departamentul Muncii din SUA va prezenta vineri cifrele privind numărul angajaţilor din economie.

Economiştii estimează că numărul salariaţilor din afara sectorului agricol a crescut cu 153.000 în decembrie, iar rata şomajului s-a menţinut la 7,7%, cel mai redus nivel din decembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO