Business Internaţional

Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară exerciţii militare de amploare în Peninsula Coreea

Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară exerciţii...

Autor: Marian Avram, Mediafax

31.08.2017, 11:45 96

Potrivit oficialului sud-coreean, exerciţiul are rolul de a ”contracara ferm repetatele teste balistice ale Coreei de Nord şi dezvoltarea programului său nuclear”.

Într-un comunicat, Coreea de Sud a precizat că patru avioane de luptă sud-coreene s-au alăturat celor două distrugătoare americane ce au decolat de pe Insula Guam. În plus, la exerciţiu participă şi patru avioane de luptă ale Statelor Unite, care au fost dislocate în Japonia.

În cadrul exerciţiului a fost simulat un bombardament aerian, vizate fiind mai multe ţinte cheie ale inamicului. Această simulare a avut loc în estul Coreei de Sud, în provincial Gangwon, informează agenţia Yonhap.

Oficialii armatei sud-coreene au precizat că exerciţiul reprezintă hotărârea aliaţilor de a răspunde la provocările venite dinspre Phenian, ce ameninţă pacea din regiune şi din lume.

”Forţele noastre aeriene au capacitatea să efectueze operaţiuni perfect coordonate. Nu contează când, cum sau unde ne provoacă inamicul, vom reacţiona perfect şi îl vom face pe inamic să simtă frică şi să regrete gestul”, a declarat locotenent-generalul Won In-chul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO