Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

06.01.2011, 23:15 18

Principalele cauze ale deversării petroliere din Golful Mexicsunt decizia de a reduce costurile luată de BP şi restulcompaniilor implicate şi controalele superficiale, conform unuiraport al autorităţilor americane, scrie BBC News.

Vânzările Praktiker, cel mai mare al doilea retailer german, auscăzut în ultimul trimestru din 2010 cu 6,2%, la 749 de milioane deeuro, de la 799 de milioane de euro în 2009, scrie Bloomberg. Şivânzările internaţionale au scăzut cu 5,7%, cele mai severe scăderifiind înregistrate în Grecia şi România.

Moneda euro ar putea dispărea dacă nu vor fi luate măsurisuplimentare pentru asigurarea stabilităţii sale pe termen lung,este de părere economistul Joseph Stiglitz, laureat al premiuluiNobel pentru economie, scrie Bloomberg. Constituirea fondurilor destabilitate de către guvernele zonei euro reprezintă o soluţietemporară doar pentru ţări mici, a mai spus Stiglitz.

Cu ocazia vizitei delegaţiei chineze în Spania, cele două ţăriau semnat contracte bilaterale în valoare de 7,3 miliarde de dolari(5,5 miliarde de euro) care acoperă 16 sectoare, incluzând energia,băncile, telecomunicaţiile, transportul şi agricultura, scrie TheWall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO