Business Internaţional

Studiu: economia americană este blocată pe o direcţie de creştere lentă

Studiu: economia americană este blocată pe o direcţie...

Autor: Catalina Apostoiu

14.09.2016, 00:00 480

În opinia directorilor executivi de companii, economia SUA, cea mai mare din lume, nu poate ieşi de pe o traiectorie de creştere lentă, iar alegerile din noiembrie nu vor aduce creşteri mai solide, scrie Wall Street Journal, citând un studiu trimestrial realizat de Business 

Roundtable în rândul directorilor executivi. Studiul relevă că perspectivele economice ale liderilor celor mai mari companii ale Americii nu s-au schimbat foarte mult faţă de anul trecut. Alegerile reprezintă un motiv pentru care companiile ezită să-şi majoreze investiţiile de capital sau să accelereze angajările, potrivit lui Doug Oberhelman, CEO al Caterpillar şi preşedinte al asociaţiei Business Roundtable.

Directorii estimează că economia nu va accelera semnificativ în semestrul al doilea. Liderii de business se aşteaptă la o uşoară încetinire a angajărilor, potrivit studiului pe trimestrul al treilea. Perspectiva liderilor cu privire la investiţii a rămas practic neschimbată faţă de trimestrul al doilea, 30% din directorii chestionaţi intenţionând să-şi majoreze cheltuielile în următoarele şase luni.

Perspectivele legate de vânzări au fost uşor mai pesimiste, dar totuşi majoritatea directorilor se aşteaptă la vânzări mai mari în următoarele două trimestre. Liderii de business se aşteaptă ca economia americană să avanseze cu 2,2% pe întregul an 2016, în creştere faţă de rata anuală de 2,1% estimată în sondajul anterior.

Având în vedere că economia a crescut cu o rată anuală de aproape 1% în primul semestru al anului, aceasta ar însemna o uşoară accelerare în cea de-a doua parte a anului.  Sondajul pe trimestrul trei a fost realizat în perioada 3-24 august în rândul a 144 de directori executivi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO