Business Internaţional

SUA: băncile vor să scape de plata a 17 mld. $ pentru confiscări ilegale de case

Băncile din SUA vor să scape de plata a 17 mld. $ pentru confiscări ilegale de case

Autor: Anca Dumitrescu

30.05.2011, 23:35 645

Băncile din Statele Unite negociază cu procuratura un acord desusţinere a proprietarilor de locuinţe care au dificultăţi înachitarea împrumuturilor ipotecare, pentru a evita plata unordespăgubiri de până la 17 miliarde de dolari în urma acuzaţiilorreferitoare la confiscări ilegale de case.

Potrivit propunerilor, Bank of America, Wells Fargo, JP MorganChase, Citigroup şi Ally Financial vor plăti penalităţi şi se vorangaja să acorde datornicilor facilităţi de ordinul miliardelor dedolari, a spus o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.Companiile îşi vor îndeplini angajamentele în timp, sub mai multeforme, precum reducerea principalului, a comisi­o­a­nelor sau prinplata cheltuielilor pentru mutarea be­neficia­rilor, au arătat maimulte persoane apropiate situaţiei.

Negocierile s-au intensificat, fiind realizate progrese şi înprivinţa modificării la nivel naţional a procedurilor aplicate încazul creditelor ipotecare.
Autorităţi statale şi federale s-au întâlnit cu cei mai marifurnizori de împrumuturi din Statele Unite, pentru a rezolva oinvestigaţie la nivel naţional referitoare la nerespectarealegislaţiei în cazul confiscărilor de locuinţe pentru neplatacreditelor.

Săptămâna trecută, procuratura generală a informat băncile că sevor confrunta cu cereri de despăgubiri estimate la 17 mld. dolaridacă concluziile investigaţiilor vor duce la de­clan­şarea unorprocese civile, a spus o sursă apropiată situaţiei. Băncile aupropus anterior să plătească cinci miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO