Business Internaţional

SUA sub asaltul grevelor: a venit rândul angajaţilor de la Starbucks să ceară condiţii mai bune de muncă

SUA sub asaltul grevelor: a venit rândul angajaţilor de...

Autor: Bogdan Cojocaru

17.11.2023, 00:00 54

AngajaÅ£ii de la căile ferate au fost printre primii de la izbucnirea crizei costului traiului care au cerut condiÅ£ii mai bune de muncă cu ameninÅ£area unei greve care risca să paralizeze economia americană. Nu au primit tot ce au vrut, dar a fost un început. ScenariÅŸtii de la Hollywood sunt cei care au intrat în grevă, pentru salarii mai mari, ÅŸi au atras simpatia populaÅ£iei pentru astfel de acÅ£iuni. 

Apoi muncitorii sindicalizaÅ£i de la toÅ£i cei trei mari constructori auto din SUA au dus grevele la un alt nivel, cu o tactică inedită, ÅŸi au obÅ£inut primele victorii răsunătoare. Acum a venit rândul angajaÅ£ilor de la Starbucks să înceteze lucrul ÅŸi au făcut-o joi, în timpul unui eveniment promoÅ£ional important pentru companie, scrie Reuters. Au cerut condiÅ£ii mai bune de muncă ÅŸi program îmbunătăţit. GreviÅŸtii fac parte din sindicatul Workers United, care reprezintă 9.000 de angajaÅ£i Starbucks din 360 de restaurante din întreaga SUA.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO