Surpriză majoră în China: Economia a crescut peste toate aşteptările, inclusiv peste estimările propriului guvern. Beijingul a anunţat că economia a explodat cu 6,9% în T2

17 iul 2017 Autor: Ştefan Stan

Economia Chinei a crescut cu 6,9% în trimestrul al doilea, peste estimările guvernului într-un an de tranziţie politică, în condiţiile în care piaţa imobiliară a continuat să crească puternic, scrie Financial TImes. Cu o creştere de 6,9% în primul şi al doilea trimestru, economia chineză se îndreaptă spre prima accelerare a creşterii de la an la an din 2010. Creşterea PIB-ului a fost de 6,7% anul trecut. În martie, parlamentul Chinei a aprobat o estimare de creştere economică de 6,5%. 

”Ţările emergente vor avea o evoluţie asemănătoare cu cea a Chinei. Este o creştere solidă în condiţiile în care exporturile de mateiri prime şi-au revenit în 2017”, a spus Bill Adams, economist senior la PNC Bank. ”Retragerea ratelor dobânzii pe termen lung ale Statelor Unite la începutul lui 2017, şi anunţul FED legat de o creştere graduală a ratelor dobânzii au susţinut condiţiile monetare pentru creşterea economiilor emergente”, a adăugat el. 

 
Cuvinte cheie:
crestere
, china
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide