Business Internaţional

Cine este tânăra de 28 de ani, fără niciun fel de experienţă politică, care a ajuns portavocea lui Trump: Hope Hicks a fost numită oficial director de comunicare la Casa Albă. Totul a început când Trump a invitat-o în biroul său în urmă cu doi ani

Cine este tânăra de 28 de ani, fără niciun fel de...

Autor: Mediafax

17.09.2017, 10:30 1119

Hope Hicks, în vârstă de 28 de ani, a fost numită oficial de către preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în funcţia de director al departamentului de comunicare. Înainte de a se alătura campaniei lui Trump din anul 2016, aceasta nu a mai avut până atunci contact cu viaţa politică, potrivit Business Insider.  

Noua directoare a departamentului de comunicare s-a născut în Greenwich, un oraş de aproximativ 60.000 de locuitori, situat la sud-est de capitala britanică. Ea a fost model, actriţă şi jucătoare de lacrosse cu mult înainte de a absolvi Southern Methodist University.

Hicks nu a intenţionat să joace un rol aşa de important în campania prezidenţială a lui Donald Trump, însă, acum, se regăseşte printre consilierii de la Casa Albă, după ce, în luna august, a fost numită director de comunicare interimar. Aceasta este cel mai tânăr director de comunicare din istoria Casei Albe.

Hope Hicks şi sora ei, Mary Grace, au fost două modele de succes pentru adolescenţi. Tânăra, care a ajuns acum să lucreze pentru Trump, a apărut în trecut pe coperta „It Girl”, un produs secundar al uneia dintre cele mai cunoscute serii de cărţi şi seriale TV, şi anume „Gossip Girl”.

Primul contact al lui Hope Hicks cu familia prezidenţială a fost în anul 2012, atunci când era la firma de relaţii publice Hiltzik Strategies care lucra pe linia de modă a fiicei lui Donald Trump, Ivanka Trump. Hicks a devenit angajată a Trump Organization, în anul 2014, după ce a fost angajată de Ivanka.

În ianuarie 2015, Trump a invitat-o pe Hicks în biroul său de la etajul 26 din Trump Tower, unde i-a propus acesteia să se alături campaniei sale prezidenţiale.

Hicks nu a avut pănă atunci contact cu lumea politică, dar experienţa sa în relaţiile publice a fost un punct forte în realizările ce au urmat.Aceasta a trăit într-o familie de PR-işti, ambii ei bunici au lucrat în domeniul relaţiilor publice, iar tatăl ei, Paul, a fost viceprepreşedintele executiv al NFL pentru comunicare şi relaţii publice.

Tânăra de 28 de ani a început să lucreze la ceea ce urma să devină campania lui Donald Trump cu cinci luni înainte ca acesta să îşi anunţe preşedinţia. Oamenii apropiaţi o descriu pe Hicks ca fiind prietenoasă şi loială, în timp ce Trump a numit-o „naturală” şi „remarcabilă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO