Business Internaţional

Testele de stres ale băncilor din UE vor lua în considerare doar pierderile înregistrate de bondurile tranzacţionate

Testele de stres ale băncilor din UE vor lua în considerare doar pierderile înregistrate de bondurile tranzacţionate
23.07.2010, 17:25 28

Cele 91 de bănci supuse testelor de stres de Uniunea Europeanăvor lua în considerare doar potenţialele pierderi înregistrate deobligaţiunile guvernamentale tranzacţionate de acestea şi nu celepăstrate pentru randamente, se arată într-un document al BCE citatde Bloomberg.

"Analizele vor fi aplicate doar portofoliilor de tranzacţionare,nefiind luată în considerare asumpţia intrării în default a vreuneiţări", se arată într-un document confidenţial intitulat "Testul destres al UE: mesaje importante legate de probleme demetodologie".

Testele vor presupune o pierdere de 23,1% pentru datoriilegreceşti, 14% pentru obligaţiunile portugheze, 12,3% pentrubondurile emise de Spania şi de 4,7% pentru datoriile Germaniei. Deasemenea, pentru Marea Britanie este estimată o pierdere de 10%, întimp ce pentru Franţa obligaţiunile ar putea aduce o pierdere de5,9%.

Testele arată şi un randament mediu la cinci ani pentruobligaţiunile emise de ţările din zona euro de 4,6% în 2011, de la2,7% în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO