Business Internaţional

Theresa May îndemnată să voteze împotriva rămânerii Arabiei Saudite în Consiliului ONU pentru drepturile omului

Theresa May îndemnată să voteze împotriva rămânerii...

Autor: Olimpia Nicolae

19.08.2016, 18:10 159

Politicienii şi activiştii solicită Theresei May să voteze împotriva rămânerii Arabiei Saudite în Consiliul ONU pentru drepturile omului la un an după ce Guvernul saudit a bombardat Yemenul, a comis un număr foarte mare de decapitări, execuţii în masă şi reţineri.

Solicitarea lor are loc înainte ca membrii Consiliului să voteze dacă Arabia Saudită îşi va păstra locul în cadrul Consiliului pentru drepturile omului.

În ciuda atrocităţilor comise de statul din Orientul Mijlociu, Marea Britanie refuză să declare dacă va susţine sau nu Arabia Saudită.

Potrivit criticilor, noul Guvern al Theresei May va putea demonstra prin intermediul votului său că apreciază cu adevărat drepturile omului.

Peste 6.500 de persoane au murit în conflictul din Yemen, iar aproximativ 2,5 milioane au trebuit să-şi părăsească locuinţele. Mai mult de jumătate din populaţie întâmpină instabilitate alimentară.

Săptămâna aceasta aproximativ 11 persoane au fost ucise în atacuri aeriene asupra spitalelor. Observatorul pentru drepturile omului a identificat 69 de atacuri aeriene ilegale, unele putând fi catalogate drept crime de război, în care au fost ucise cel puţin 913 civili.

"A sosit momentul ca Guvernul britanic să reconfirme angajamentul nostru în faţa Legilor internaţionale umanitare şi să fie absolut clar în privinţa faptului că nu vom susţine ca Arabia Saudită să facă parte din Consiliul pentru drepturile omului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe, Tom Brake.

"Este şansa Marii Britanii de a arăta solidaritate faţă de toţi oamenii de pe întreg globul care înfruntă conflicte şi instabilitate", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO