Business Internaţional

Theresa May păstrează puterea: Premierul britanic a ajuns la un acord cu liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda

Theresa May păstrează puterea: Premierul britanic a...

Autor: Olimpia Nicolae

26.06.2017, 14:23 48

Guvernul Marii Britanii a căzut de acord să crească bugetul cu un miliard de lire în următorii doi ani ca parte a acordului de a susţine provincia celui mai mare partid protestant, DUP.

Theresa May a anunţat în aprilie un plan de convocare a alegerilor parlamentare anticipate, argumentând, după o serie de critici intense, că este necesar un guvern puternic pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma alegerilor, Partidul Conservator, al Theresei May, a rămas formaţiunea cu cel mai mare număr de reprezentanţi în Camera Comunelor, dar s-a situat sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului.

După o întrevedere cu regina Elizabeth a II-a, ce a avut loc în urma rezultatelor scrutinului parlamentar, May a afirmat că va forma un guvern ce va conferi stabilitate şi a reafirmat angajamentul său pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Partidul Democratic Unionist a anunţat anterior că va forma guvernul cu Theresa May, fără a fi nevoie de o coaliţie formală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO