Business Internaţional

Theresa May, premierul britanic, în urma atacului de la Londra: Nu vom ceda în faţa terorii

Theresa May, premierul britanic, în urma atacului de la...

Autor: Olimpia Nicolae

23.03.2017, 13:10 1626

Conform Theresei May, atacul a fost unul asupra oamenilor liberi din întreaga lume. Totodată aceasta a mulţumit aliaţilor statului britanic din întreaga lume pentru susţinerea acordată, inclusiv preşedintelui Donald Trump.

”Nu ne este teamă”, a declarat premierul britanic, în timpul unui discurs care a avut loc în Camera Comunelor.

Ea a adăugat că atacul a fost ”un act de terorism ce a încercat să reducă la tăcere democraţia”.

May a afirmat că a dorit să transmită un ”mesaj simplu, că nu ne este teamă şi nu vom renunţa la decizia noastră în faţa terorismului”.

Theresa May a anunţat că atacatorul ”era născut în Marea Britanie şi în urmă cu câţiva ani fusese anchetat de MI5 cu privire la preocupări legate de extremism violent”, se presupune că acesta a fost inspirat de terorismul islamist. El ar fi acţionat de unul singur şi nu există niciun motiv de a crede că mai plănuise şi alte atacuri.

May a mai spus că acesta ”nu reflecta profilul actual al unei persoane suspectate de serviciul secret de informaţii”, ci era mai degrabă o persoană ”de mică însemnătate”.

Potrivit lui May, printre cei răniţi se află 12 britanici, trei francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un italian şi un american. Trei agenţi de poliţie au fost de asemenea răniţi, doi dintre aceştia afându-se într-o stare gravă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO