Business Internaţional

Tinerii au votat masiv pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Londra a votat în proporţie de 75% pentru un viitor alături de celelalte 27 de membre ale Uniunii

Tinerii au votat masiv pentru rămânerea Marii Britanii...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.06.2016, 15:26 5047

Tinerii între 18 şi 24 de ani au votat în proporţie de 75% în favoarea rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană,  în timp ce sectorul de vârstă de peste 65 de ani a votat în proporţie de 61% pentru ieşirea din UE.

De asemenea, Scoţia, Irlanda şi Gibraltar au votat pentru menţinerea Regatului Unit în angrenajul european, rezultatul de astăzi deja antrenând un val de cereri privind un posibil referendum de independenţă a acestor ţări de Regatul Unit. Astfel, după divorţul de UE, Marea Britanie ar putea să inceteze să mai existe.

Cei cu studii superioare s-au dovedit a fi cei mai pro-europeni, în timp ce britanicii fără studii au votat într-o manieră clară pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Anglia se confruntă cu cea mai mare criză de după cel de-Al Doilea Război Mondial, premierul Cameron a anunţat că va demisiona până în octombrie, urmând să lase la comandă un premier care va ghida ţara în procesul privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Conform analizelor, economia britanică urmează să intre în recesiune pentru următorii trei ani, Produsul Intern Brut al ţării urmând să scadă cu până la 4%, în timp ce aproape un milion de locuri de muncă vor fi pierdute, iar alte trei milioane sunt în mare pericol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO