Business Internaţional

Trump, dispus să ridice sancţiunile impuse Rusiei în schimbul unui acord nuclear cu Moscova

Trump, dispus să ridice sancţiunile impuse Rusiei în...

Autor: Mircea Olteanu

16.01.2017, 11:01 147

"Au introdus sancţiuni împotriva Rusiei - să vedem dacă putem obţine nişte acorduri bune cu Rusia", a declarat Trump în cursul interviului acordat duminică pentru The Times, relatează Reuters.

"În primul rând, cred că armele nucleare ar trebui să fie mult mai puţine, reduse substanţial. Însă Rusia suferă foarte mult din cauza sancţiunilor, dar cred că se poate întâmpla ceva de pe urma căruia să beneficieze foarte mulţi oameni", a adăugat liderul american.

Astfel, Trump semnalează posibilitatea primului pas important în domeniul controlului armelor nucleare după ce preşedintele Barack Obama a semnat noul tratat START cu Rusia, în anul 2010.

Statele Unite şi Rusia sunt, de departe, ţările cu cele mai semnificative arsenale nucleare din lume. SUA au la dispoziţie 1.367 de focoase nucleare instalate pe rachete strategice şi bombardiere, în timp ce Rusia are 1.796 de astfel de focoase nucelare, potrivit celor mai recente rapoarte publicate de Departamentul american de Stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO