Business Internaţional

Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite

Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul...

Autor: Mihai Draghici

20.12.2015, 18:18 335

"Recunoscând preocupările Irakului şi în conformitate cu îndeplinirea sarcinilor de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic, Turcia continuă retragerea efectivelor militare din provicia Niniveh", a transmis Ministerul turc de Externe.

Armata turcă a retras luni un detaşament trimis în zona Bashiqa, situată în apropiere de Mosul, oraş aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Retragerea în continuare a efectivelor este rezultatul presiunilor exercitate de preşedintele SUA, Barack Obama, care a îndemnat Turcia să atenueze tensiunile cu Irakul.

Turcia a trimis pe 4 decembrie 150 de militari, tancuri şi sisteme de artilerie în nordul Irakului, în cadrul misiunii de antrenare a miliţiilor tribale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul. Bagdadul a cerut retragerea imediată a trupelor turce din nordul Irakului, denunţând o "incursiune" şi o încălcare a suveranităţii sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO