Business Internaţional

Ucrainenii anunţă că ruşii pregătesc o amplă evacuare a civililor din teritoriile ocupate

Ucrainenii anunţă că ruşii pregătesc o amplă...

Autor: Petru Mazilu

08.04.2023, 15:57 67

Ruşii se pregăteşte pentru a face o amplă campanie de evacuare forţată a civililor din teritoriile ocupate din sudul Ucrainei, susţin ucrainenii. Civilii ar urma să fie duşi în Crimeea.

Autorităţile pro-ruse au „intensificat pregătirile" pentru evacuarea forţată a civililor din regiunile ocupate din sudul Ucrainei către Crimeea la sfârşitul lunii aprilie, a afirmat armata ucraineană.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat pe Telegram că oficialii instalaţi de Rusia au organizat un „sondaj al populaţiei locale" în oraşele Melitopol, Zaporojia şi Skadovsk din Herson.

Se pare că „existenţa unui paşaport rusesc şi nivelul de educaţie" au fost verificate în cadrul anchetei.

„Există o plecare periodică a autobuzelor cu cei care doresc să se evacueze. Ocupanţii răspândesc informaţii potrivit cărora evacuarea forţată a populaţiei civile va începe la sfârşitul lunii aprilie", a precizat Statul Major General.

Vineri, armata ucraineană a afirmat că ruşii obligă civilii din zonele ocupate să obţină paşapoarte ruseşti prin metode violente.

În prezent, Rusia ocupă zona de pe malul estic al râului Dnipro, în Herson, şi cea mai mare parte a regiunii Zaporojia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO