Business Internaţional

UE cere un echilibru între securitate şi dreptul la viaţă privată în chestiunea criptării mesajelor

UE cere un echilibru între securitate şi dreptul la...

Autor: Mircea Olteanu

27.03.2017, 17:20 79

Carmelo Abela, ministrul maltez de Interne, a declarat luni că este "o linie fină. Desigur că este necesar să protejăm dreptul oamenilor la o viaţă privată, dar de asemenea trebuie să asigurăm securitatea populaţiei".

Oficialul maltez a adăugat că statele UE şi companiile din domeniul internetului trebuie să continue discuţiile pentru a găsi un echilibru între nevoiea de securitate şi dreptul la o viaţă privată.

Nivelul criptării mesajelor trimise prin aplicaţii ca Whatsapp oferă "teroriştilor un loc secret unde să poată comunica", a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, în contextul informaţiilor că autorul atacului de la Londra ar fi trimis un mesaj prin Whatsapp chiar înainte de atentat.

Este "complet inacceptabil, nu ar trebui să existe un loc unde teroriştii să se poată ascunde. Trebuie să ne asigurăm că organizaţii ca Whatsapp, şi mai sunt multe altele la fel, nu oferă teroriştilor un loc secret unde să poată comunica între ei", a declarat ministrul britanic de Interne la emisiunea Andrew Marr de la BBC.

Anterior, Facebook a transmis că protejarea confidenţialităţii online este una din "convingerile fundamentale" ale companiei. În mod similar, Tim Cook, şeful Apple, a declarat că ar fi "un lucru greşit" ca autorităţile să forţeze Apple să "includă portiţe secrete de acces" în produsele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO