Business Internaţional

UE, hotărâta să fie mai severă decât se aştepta cu bonusurile bancherilor

UE, hotărâta să fie mai severă decât se aştepta cu bonusurile bancherilor

Autor: Radu Racu

08.10.2010, 10:47 17

Autorităţile din cadrul Uniunii Europene sunt hotărâte să adoptedecizii mai aspre decât se aştepta în privinţa bonusurilorbancherilor, în ciuda îngrijorărilor avansate de Franţa, MareaBritanie şi Spania referitoare la efectul acestor măsuri la nivelulcompetitivităţii blocului comunitar, au afirmat surse apropiatediscuţiilor, citate de Financial Times.

Discuţiile din cadrul Comisiei Europene încheiate joi aurezultat în măsuri mai drastice care vor fi prezentate în câtevazile, au spus sursele.

Normele europene care prevăd în principal limitarea bonusuluiunui bancher în funţie de salariul pe care îl primeşte la un raportfix au fost criticate de jucătorii din piaţă pentru că ar facebăncile europene mai puţin competitive faţă de cele din Asia şiSUA. Normele se vor aplica instituţiilor financiare din UE şisubsidiarelor de pe continent ale grupurilor financiareextracomunitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO