Business Internaţional

Un adolescent german a fost reţinut, acesta fiind suspectat că plănuia să comită un atac armat

Un adolescent german a fost reţinut, acesta fiind...

Autor: Mediafax

28.07.2016, 12:30 121

Poliţia a confiscat mai multe obiecte din casa părinţilor lui, inclusiv cuţite, pumnale şi cartuşe.

Adolescentul a fost arestat marţi dimineaţa la Ludwigsburg, în sud-vestul Germaniei.

Autorităţile au mai precizat că suspectul comunica online cu autorul atacului de la Munchen, care a ucis nouă persoane, după care s-a sinucis, însă nu există dovezi care să indice complictatea adolescentului la atac şi nici că acesta ar fi ştiut de ceea ce urma să se întâmple.

Un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat că suspectul a recunoscut că s-a gândit să comită un atac armat din cauza problemelor personale şi şcolare, însă ulterior ar fi decis să nu comită o astfel de acţiune.

Procuratura a mai precizat că terorismul nu este considerat ca un posibil motiv în acest caz, iar adolescentul a fost internat în mod voluntar într-un spital psihiatric pentru adolescenţi.

Autorul atacului de la Munchen a petrecut două luni într-un centru de sănătate mintală fiind apoi tratat ambulatoriu. Suspectul suferea de o teamă de contactul cu oamenii. Nu există dovezi ca atacul să fi avut vreo motivaţie politică.

El urmează să fie anchetat pentru posesie neautorizată de arme, a mai spus procuratura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO