Business Internaţional

Unul dintre cei mai mari jucători din industria nucleară a intrat în insolvenţă

Sursă foto: Reuters

Sursă foto: Reuters

Autor: Corina Zamfir

29.03.2017, 18:27 872

Westinghouse Electric, subsidiară a companiei Toshiba şi un actor important în industria nucleară la nivel mondial, a anunţat că ia în considerare depunerea cererii de protecţie împotriva falimentului, ridicând semne de întrebare cu privire la soarta celor patru reactoare doar pe jumătate finalizate din SUA, scrie The Wall Street Journal.

Westinghouse a cheltuit miliarde de dolari din cauza costuri suplimentare pentru construirea reactoarelor nucleare din Georgia şi Carolina de Sud, un dezastru financiar care ameninţă viabilitatea companiei “mamă” Toshiba.

Westinghouse, care a adus unul dintre cele mai vechi conglomerate industriale japoneze în pragul insolvenţei, avea datorii în valoarea de 9,8 miliarde de dolari pe data de 31 decembrie 2016, au declarant reprezentaţii Toshiba.

Compania japoneză i-a permis subsidiarei sale să solicite depunerea cererii de protecţie împotriva falimentului pentru a limita prejudiciul financiar, în acelaşi timp declarând că intenţionează să iasă din activitatea nucleară şi cea de construcţii.

“Aceasta este retragerea afacerii noastre nucleare de peste Ocean. Prin urmare, noi nu mai vedem niciun risc“, a declarat Satoshi Tsunakawa, directorul executiv al Toshiba.

Cu toate acestea, Tsunakawa s-a confruntat cu un client nervos, Tom Fanning, directorul executiv al Southern, care a spus că Toshiba ar trebui să tremine treaba pe care Westinghouse nu a dus-o până la capăt.

“Angajamentele nu sunt doar de natură financiară şi operaţională, dar sunt şi morale”, a spus Tom Fanning. “Ca un partener bun, ne aşteptăm ca Toshiba să-şi respecte angajamentele”.

Compania Westinghouse a obţinut un împrumut de 800 de milioane de dolari de la Apollo Global Management LLC astfel încât îşi va putea desfăşura activitatea în timp ce se va reorganiza conform capitolului 11 ai codului de faliment din America.

“Ne concentrăm atenţia către dezvoltarea unui plan de reorganizare conform capitolului 11, precum o companie puternică, în timp ce vom continua să fim liderul global pe piaţa de tehnologie nucleară”, a spus José Emeterio Gutiérrez, directorul executiv al Westinghouse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO