Business Internaţional

Uriaşii care se joacă cu pământul. Vezi aici cele mai mari vehicule pentru construcţii din lume. GALERIE FOTO

Krupp Bagger 288 - cel mai mare excavator din lume. Excavatorul Bagger 288 are 13.500 de tone şi poate săpa o suprafaţă de lăţimea şi lungimea unui teren de fotbal şi înălţimea unui bloc de trei etaje într-o singură zi. Bagger 288 a fost construit de o companie germană.

Autor: Traian Terzianm

27.03.2011, 17:15 907

Clădiri cu sute de etaje, mall-uri şi parcări subteranespectaculoase sunt câteva dintre cele mai sofisticate şi greu derealizat clădiri din lume. Munca inginerilor şi a proiectanţiloreste însă uşurată de maşinării performante, care sapă un teren decâţiva km într-o zi, scrie site-ul mydoubts.net.

Oamenii se focusează de obicei pe rezultatele extraordinare aleproiectelor de construcţii, însă aceste clădiri spectaculoase nu seconstruiesc singure. Pe lângă ingineri, arhitecţi şi muncitori estenevoie de vehicule care să uşureze munca oamenilor.

Cele mai mari maşinării din lume utilizate în construcţii potrealiza lucrări de zeci de ori mai rapide ca cele obişnuite. Spreexemplu, excavatorul Bagger 288 are 13.500 de tone şi poate săpa unteren de lăţimea şi lungimea unui teren de fotbal şi înălţimea unuibloc de trei etaje într-o singură zi. Bagger 288 a fost construitde o companie germană. Cel mai mare buldozer din lume cântăreşte 15tone şi este folosit la construcţii şi demolări. A fost creat decătre inginerii din Israel. Cea mai mare macara din lume poateridica până la 1.200 de tone la o înălţime de 226 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO