Business Internaţional

Veste bună pentur firmele din România: Comenzi în creştere pentru fabricile germane pe fondul estimării de expansiune economică robustă

Comenzile fabricilor germane au crescut în mai

Comenzile fabricilor germane au crescut în mai

Autor: Catalina Apostoiu

07.07.2017, 00:00 323

­Comenzile fabricilor germane au crescut în mai, deşi mai puţin decât se estimase, în condiţiile în care cea mai mare economie a Europei este aşteptată să crească într-un ritm robust, scrie Bloomberg. Comenzile, ajustate la factori sezonieri şi inflaţie, au avansat cu 1% după ce au scăzut cu un ritm revizuit de 2,2% în aprilie. Economiştii chestionaţi de Bloomberg anticipaseră o creştere de 1,9%.

La nivel anual, comenzile au urcat cu 3,7%, ajustate la numărul zilelor lucrătoare. Banca centrală germană se aşteaptă ca cererea puternică înregistrată de sectorul manufacturier să contribuie la o creştere economică solidă. Banca şi-a revizuit în creştere proiecţiile până în 2019, indicând de asemenea faptul că cheltuielile vor fi impulsionate de scăderea şomajului.

În luna mai, comenzile au fost împinse în sus de cererea la export de bunuri de investiţii, care a urcat cu 6% faţă de luna anterioară. Comenzile pentru bunuri de bază şi de consum au scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO