Business Internaţional

VIG îşi fuzionează diviziile de asigurări din Ungaria

VIG îşi fuzionează diviziile de asigurări din Ungaria

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2017, 00:00 202

Vienna Insurance Group (VIG) îşi fuzionează cele trei divizii din Ungaria, Erste Biztosito, Union Biztosito şi Vienna Life Biztosito, într-o singură companie care va opera sub numele „Union“ începând cu anul viitor, scrie Budapest Business Journal. Prin această decizie, VIG se aşteaptă să-şi întărească angajamentul faţă de piaţa ungară, aceasta fiind considerată drept una dintre cele patru pieţe unde grupul intenţionează să atingă o cotă de cel puţin 10%.

Până la sfârşitul anului trecut, cele trei divizii deţineau o cotă totală de piaţă de 7,6%, veniturile din prime atingând un nivel total de 69,8 miliarde de forinţi. Prin fuzionarea diviziilor, VIG intenţionează să sporească eficienţa activităţilor de asigurări din Ungaria, vizând în acelaşi timp o optimizare a proceselor operaţionale. În acelaşi timp, grupul se aşteaptă să concentreze resurse în domeniul digitalizării, despre care VIG crede că va contribui semnificativ la gradul de satisfacţie al clienţilor pe viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO