Business Internaţional

Vladimir Putin: Rusia va încheia etapa activă a operaţiunilor militare din Siria

Vladimir Putin: Rusia va încheia etapa activă a...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

21.11.2017, 14:42 118

În cursul întrevederii pe care a avut-o luni seară cu Bashar al-Assad, în staţiunea Soci, situată pe litoralul Mării Negre, Vladimir Putin a declarat că "operaţiunea militară din Siria se apropie de sfârşit".

De acum, vom pune accent pe procesul politic, a adăugat liderul de la Kremlin, potrivit site-ului publicaţiei germane Die Zeit.

Informaţia a fost confirmată marţi de Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse. "Etapa activă a operaţiunii militare din Siria se apropie de final", a spus Gherasimov.

"Rusia şi Iranul au făcut foarte mult pentru soluţionarea crizei siriene. Graţie eforturilor noastre comune, teroriştii au fost eliminaţi din regiunea Al-Bukamal, situată în estul Siriei, iar în curând va fi preluat controlul asupra frontierei siriano-irakiene. După eliminarea totală a grupurilor teroriste, care este doar o chestiune de timp, vom putea trece la planul post-conflict", a spus Valeri Gherasimov.

Rusia şi Iranul oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO